Місце та роль фактів процесуально-правового значення в предметі доказування за цивільним процесуальним законодавством України - Садикова, Я. М.; Sadykova, Ya. M. (Право і безпека. - 2012. - № 3 (45). - С. 318-322, 2012)
Розглянуто роль і місце фактів процесуально-правового значення в предметі доказування відповідно до цивільного процесуального законодавства України. Зроблено висновок, що обставини, які мають значення для ухвалення рішення у справі або постановлення ухвали суду, визначаються судом на підставі вимог і заперечень сторін, осіб, які беруть участь у справі з урахуванням норм матеріального та процесуального права, які підлягають застосуванню.

The role and place of the procedural facts in the prooving sphere in accordance with civil procedural law of Ukraine are discussed. It is concluded that the relevant circumstances are determined by the court on the basis of claims and defenses of the parties and persons involved in the case, taking into account the norms of substantive and procedural law to be applied.

Рассмотрены роль и место фактов процессуально правового значения в предмете доказывания в соответствии с гражданским процессуальным законодательством Украины. Сделан вывод, что обстоятельства, имеющие значение для принятия решения по делу или вынесения постановления суда, определяются судом на основании требований и возражений сторон, лиц, участвующих в деле с учетом норм материального и процессуального права, подлежащих применению.
The place and the role of the procedural facts in the prooving sphere in accordance with civil procedural law of Ukraine
Место и роль фактов процессуально- правового значения в предмете доказывания в соответствии с гражданским процессуальным законодательством Украины
Keywords: цивільне процесуальне законодавство; civil procedural legislation; гражданское процессуальное законодательство; факти процесуально-правового значення; facts of procedural and legal significance; факты процессуально-правового значения; доказування; proving; доказывание