Морська охорона Державної прикордонної служби України – історія та сучасність - Заборовський, В. В.; Zaborovskyi, V. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-2580-3961 (Maritime security of the Baltic-Black sea region: challenges and threats: International scientific conference (Odessa, Ukraine, 23 December 2021). - Odessa : Izdevnieciba «Baltija Publishing», 2021. - Vol. 1. - P. 235-238, 2021)
Досліджено історію створення, сучасний стан та перспективи розвитку Морської охорони Державної прикордонної служби України, яка здійснює охорону морського кордону, захист суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні, охорону річкової ділянки та контроль за плаванням та перебуванням у територіальному морі. The history of creation, current state and prospects of development of the Maritime Guard of the State Border Guard Service of Ukraine, which protects the maritime border, protects the sovereign rights of Ukraine in its exclusive (maritime) economic zone, river protection and control of navigation and stay in the territorial sea. Исследованы история создания, современное состояние и перспективы развития Морской охраны Государственной пограничной службы Украины, осуществляющей охрану морской границы, защиту суверенных прав Украины в ее исключительной (морской) экономической зоне, охрану речного участка и контроль за плаванием и пребыванием в территориальном море.
Заборовський, В. В. Морська охорона Державної прикордонної служби України – історія та сучасність / Заборовський Віталій Віталійович // Maritime security of the Baltic-Black sea region: challenges and threats: International scientific conference (Odessa, Ukraine, 23 December 2021) / Odessa State University of Internal Affairs. - Odessa : Izdevnieciba «Baltija Publishing», 2021. - Vol. 1. - P. 235-238.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державна прикордонна служба України; Государственная пограничная служба Украины; State Border Guard Service of Ukraine; Морська охорона України; Морская охрана Украины; Marine protection of Ukraine; охорона морського кордону; охрана морской границы; protection of the sea border; Історія. History. История; державний кордон; государственная граница; state border; національна безпека; национальная безопасность; national security