Роль копінг-поведінки у формуванні антивітальної спрямованості підлітків - Грабовська, М. В.; Hrabovska, M. V. (Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VII Харків. наук.-практ. конф. (м. Харків, 2 берез. 2018 р.). - Харків: ХНУВС, 2018. - С. 31 - 35, 2018)
Зазначено, що антивітальні переживання – це ще не суїцид і можливо діагностика цього явища в контексті копінг-поведінки дозволить покращити профілактику суїцидальної поведінки підлітків. Зроблено висновок, що актуальність даної проблеми і недостатній рівень її розробки вимагає подальшого вивчення даної теми.

It is noted that anti-vital experiences are not yet suicide and, perhaps, the diagnosis of this phenomenon in the context of coping behavior will improve the prevention of suicidal behavior in adolescents. It is concluded that the relevance of this problem and the insufficient level of its development require further study of this topic.

Отмечено, что антивитальные переживания – это еще не суицид и, возможно, диагностика этого явления в контексте копинг-поведения позволит улучшить профилактику суицидального поведения подростков. Сделан вывод, что актуальность данной проблемы и недостаточный уровень ее разработки требует дальнейшего изучения данной темы.
Грабовська М. В. Роль копінг-поведінки у формуванні антивітальної спрямованості підлітків / М. В. Грабовська // Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VII Харків. наук.-практ. конф. (м. Харків, 2 берез. 2018 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, ф-т № 6, Каф. соціології та психології. - Харків, 2018. - С. 31 - 35.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; копінг-поведінка; антивітальна спрямованість підлітків; підлітки; копинг-поведение; антивитальная направленность подростков; подростки; coping behavior; anti-vital orientation of adolescents; teenagers