До питання напрямків діяльності поліції як суб’єкта протидії нелегальній міграції в Україні - Соколовський, А. С.; Sokolovskyi, A. S. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VI Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2022 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2022. - С. 127-128, 2022)
Наголошено, що поліція відіграє центральну роль у системі суб’єктів протидії нелегальній міграції. Для підвищення ефективності її діяльності необхідно здійснювати комплексні заходи, що включають вдосконалення міжвідомчої взаємодії, правового регулювання, професійної підготовки працівників, технічного оснащення, міжнародної співпраці та взаємодії з громадянським суспільством.

It was emphasized that the police play a central role in the system of entities fighting against illegal migration. In order to increase the efficiency of its activities, it is necessary to implement complex measures, including the improvement of interdepartmental interaction, legal regulation, professional training of employees, technical equipment, international cooperation and interaction with civil society.

Подчеркнуто, что полиция играет центральную роль в системе субъектов противодействия нелегальной миграции. Для повышения эффективности ее деятельности необходимо осуществлять комплексные мероприятия, включающие усовершенствование межведомственного взаимодействия, правового регулирования, профессиональной подготовки работников, технического оснащения, международного сотрудничества и взаимодействия с гражданским обществом.
Keywords: Національна поліція України; нелегальна міграція; протидія нелегальній міграції; National Police of Ukraine; illegal migration; combating illegal migration; Национальная полиция Украины; нелегальная миграция; противодействие нелегальной миграции