Специфіка діяльності органів Національної поліції України щодо гарантування інформаційної безпеки - Негодченко, В. О.; Nehodchenko, V. O. (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Юридичні науки. - 2017. - Вип. 1, т. 2. - С. 40-45, 2017)
Сформульовано визначення поняття "інформаційна безпека" та розмежовано його з поняттям "кібербезпека". Розкрито зміст інформаційної безпеки як об'єкта гарантування органами Національної поліції України. Повноваження Національної поліції у сфері інформаціональної безпеки класифіковано на інституційні ( пов'язані з дотриманням прав і свобод громадян у сфері інформації та реалізацією державної інформаційної політики ) та правоохоронні (здійснюються на виконання завдань, покладених на органи Національної поліції).

The definition of the concept of "information security" is formulated and it is distinguished from the concept of "cyber security". The content of information security as an object of guarantee by the bodies of the National Police of Ukraine is revealed. The powers of the National Police in the field of information security are classified into institutional (related to the observance of the rights and freedoms of citizens in the field of information and the implementation of the state information policy) and law enforcement (performed to fulfill the tasks entrusted to the bodies of the National Police).

Сформулировано определение понятия "информационная безопасность" и разграничено его с понятием "кибербезопасность". Раскрыто содержание информационной безопасности как объекта обеспечения органами Национальной полиции Украины. Полномочия Национальной полиции в сфере информационной безопасности классифицированы на институциональные (связанные с соблюдением прав и свобод граждан в сфере информации и реализацией государственной информационной политики) и правоохранительные (осуществляются на выполнение положений, возложенных на органы Национальной полиции).
Keywords: Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; інформаційна безпека; informational security; информационная безопасность; кібербезпека; cyber security; кибербезопасность; повноваження; powers; полномочия