Асоціальне тло як передумова вчинення злочинів проти державного суверенітету та територіальної цілісності України - Носач, А. В.; Nosach, A. V. (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2019. – № 2 (21). – С. 110-117, 2019)
Досліджено асоціальне тло, яке є передумовою детермінації злочинів проти державного суверенітету та територіальної цілісності України. Визначено основні сфери життєдіяльності суспільства та держави, в яких формується асоціальне тло, як воно впливає на оточуючих і чим воно небезпечне. Приділено увагу соціальній спільності між окремими індивідами, соціальними групами та державними інституціями як здорова альтернатива асоціальному тлу.

The article is focused on studying asocial background, which is a prerequisite for the formation of determinations of crimes against state sovereignty and territorial integrity of Ukraine. The author has determined the main spheres of vital activity of society and the state, where asocial background is formed, the way how it affects others and how it is dangerous. Special attention has been paid to the social community between individuals, social groups and state institutions, as a healthy alternative to asocial background.

Исследуется асоциальный фон, который является предпосылкой образования детерминаций преступлений против государственного суверенитета и территориальной целостности Украины. Определены основные сферы жизнедеятельности общества и государства, в которых формируется асоциальный фон, как он влияет на окружающих и чем он опасен. Уделено внимание социальной общности между отдельными индивидами, социальными группами и государственными институциями как здоровая альтернатива асоциальному фону.
Asocial background as a prerequisite for committing crimes against state sovereignty and territorial integrity of Ukraine
Асоциальный фон как предпосылка совершения преступлений против государственного суверенитета и территориальной целостности Украины
Носач, А. В. Асоціальне тло як передумова вчинення злочинів проти державного суверенітету та територіальної цілісності України / Андрій Володимирович Носач // Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2019. – № 2 (21). – С. 110-117.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; детермінація злочинності; детерминация преступности; determination of crime; державний суверенітет; государственный суверенитет; state sovereignty; територіальна цілісність; территориальная целостность; territorial integrity; асоціальне тло; асоциальный фон; asocial background; Держава і право. State and Law. Государство и право