Цивільно-правова відповідальність за договором перевезення небезпечних вантажів - Земскова, О. В.; Zemskova, О. V. (Підприємництво, господарство і право. - 2019. - № 3. - С. 21-25, 2019)
Стаття присвячена дослідженню цивільно-правової відповідальності як одного з наслідків неналежного виконання сторонами свої зобов’язань за договором перевезення небезпечних вантажів, її ролі в механізмі забезпечення належного виконання зобов’язань та захисту цивільних прав та інтересів у сучасному цивільному праві України.

The article is devoted to the study of civil liability as one of the consequences of improper performance by the parties of their obligations under the contract of carriage of dangerous goods, its role in ensuring proper implementation of obligations and protection of civil rights and interests in modern civil law of Ukraine.

Статья посвящена исследованию гражданско-правовой ответственности как одного из последствий ненадлежащего исполнения сторонами своих обязательств по договору перевозки опасных грузов, ее роли в механизме обеспечения надлежащего исполнения обязательств, а также защиты гражданских прав и интересов в современном гражданском праве Украины.
Земскова, О. Цивільно-правова відповідальність за договором перевезення небезпечних вантажів / Ольга Земскова // Підприємництво, господарство і право. - 2019. - № 3. - С. 21-25.
Keywords: цивільно-правова відповідальність; перевезення небезпечного вантажу; захист порушених прав та інтересів; гражданско-правовая ответственность; перевозка опасного груза; защита нарушенных прав и интересов; civil liability; transportation of dangerous goods; protection of violated rights and interests; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации