Combating domestic violence in Ukraine and Canada - Lebedieva, H. M.; Лебедєва, Г. М. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 149-151, 2025)
Розглянуто питання домашнього насильства, від якого страждають окремі особи та сім’ї в усьому світі. І Україна, і Канада впроваджують стратегії боротьби з цією проблемою, але їхні підходи відрізняються через відмінності у правових системах, соціально-економічному контексті та інституційній спроможності.

The issue of domestic violence, which affects individuals and families around the world, is examined. Both Ukraine and Canada are implementing strategies to combat this problem, but their approaches differ due to differences in legal systems, socio-economic contexts, and institutional capacity.
Keywords: домашнє насильство; протидія домашньому насильству; Україна; Канада; зарубіжний досвід; domestic violence; combating domestic violence; Ukraine; Canada; foreign experience