Пам’ятка для випускників закладів вищої освіти МВС України з документування злочинів, пов’язаних із збройною агресією рф проти України : практичний посібник - Василенко, В. М.; Vasylenko, V. M.; Музичук, О. М.; Muzychuk, O. M.; Кисько, А. І.; Kysko, A. I.; Романюк, В. В.; Romaniuk, V. V.; Кікінчук, В. В.; Kikinchuk, V. V.; Орлов, Ю. В.; Orlov, Yu. V.; et al. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У практичному посібнику на допомогу молодому працівнику Національної поліції України зібрано матеріал, який буде корисним під час здійснення кваліфікації та проведення досудового розслідування щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних із збройною агресією рф протии України. Значну увагу приділено опису необхідних практичних дій поліцейського та їх алгоритмів у типових ситуаціях службової діяльності під час досудового розслідування воєнних та пов’язаних із ними злочинів.

The practical manual is intended to assist young officers of the National Police of Ukraine and contains material that will be useful in qualifying and conducting pre- trial investigations of criminal offences related to the armed aggression of the Russian Federation against Ukraine. Considerable attention is paid to the description of the necessary practical actions of a police officer and their algorithms in typical situations of official activity during the pre-trial investigation of war and related crimes.

Практическое пособие предназначено в помощь молодым работникам Национальной полиции Украины и содержит материал, который будет полезным при квалификации и проведении досудебного расследования уголовных правонарушений, связанных с вооруженной агрессией Российской Федерации против Украины. Значительное внимание уделено описанию необходимых практических действий полицейского и их алгоритмов в типичных ситуациях служебной деятельности во время досудебного расследования военных и связанных с ними преступлений.
Keywords: Україна; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; досудове розслідування; кваліфікація кримінальних правопорушень; збройна агресія РФ; Національна поліція України; кримінальне провадження; війна; воєнні злочини; умови воєнного стану; розслідування злочинів; документування; призначення експертизи; судові експертизи; Ukraine; pre-trial investigation; qualification of criminal offenses; armed aggression of the Russian Federation; National Police of Ukraine; crime investigation; war crimes; war; досудебное расследование; квалификация уголовных правонарушений; вооруженная агрессия РФ; Национальная полиция Украины; расследование преступлений; военные преступления; Украина