Психологічні аспекти поліцейської діяльності у зарубіжних дослідженнях - Євдокімова, О. О.; Yevdokimova, O. O.; Olena Yevdokimova (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 берез. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 98-102, 2024)
Представлено деталізований аналіз контекстів вивчення поліцейської діяльності у зарубіжних наукових студіях. Зазначено, що найбільш популярними серед дослідників ракурсами вивчення психологічних аспектів діяльності поліції виступають питання, що розкривають стреси, травматичність та ризики професійної діяльності поліцейських; специфіка професійної підготовки поліцейських, а також особливості діяльності спеціальних підрозділів поліції (CTIU, SF, SWAT та ін.)

A detailed analysis of the contexts of studying police activity in foreign scientific studios is presented. It is noted that the most popular perspectives among researchers for the study of psychological aspects of police activity are issues that reveal stress, trauma and risks of professional activity of police officers; specifics professional training of police officers, as well as the specifics of the activities of special police units (CTIU, SF, SWAT, etc.)

Представлен детальный анализ контекстов изучения полицейской деятельности в зарубежных научных студиях. Отмечено, что наиболее популярными среди исследователей ракурсами изучения психологических аспектов деятельности полиции выступают вопросы, раскрывающие стрессы, травматичность и риск профессиональной деятельности полицейских; специфика профессиональной подготовки полицейских, а также особенности деятельности специальных подразделений полиции (CTIU, SF, SWAT и др.)
Keywords: поліцейські; стрес; регуляція емоцій; специфіка професійної діяльності; застосування сили; зарубіжні дослідження; police officers; stress; regulation of emotions; specifics of professional activity; use of force; foreign studies; полицейские; стресс; регуляция эмоций; специфика профессиональной деятельности; применение силы; зарубежные исследования