Механізм правового регулювання захисту прав працівників від незаконного звільнення : дисертація - Зіноватний, В. В.; Zinovatnyi, V. V. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
У дисертації наведено теоретичне узагальнення та нове розв’язання наукового завдання, яке полягає у тому, щоб з’ясувати сутність та особливості механізму правового регулювання захисту прав працівників від незаконного звільнення, на основі чого розробити пропозиції та рекомендації спрямовані на вдосконалення чинного законодавства, норми якого спрямовані на регулювання суспільних відносин у відповідній сфері.

The dissertation provides a theoretical synthesis and a novel solution to the research task, which involves clarifying the essence and peculiarities of the legal mechanism for regulating the protection of employee rights against unlawful termination. Based on this, proposals and recommendations aimed at improving the existing legislation are developed, the norms of which are intended to regulate social relations in the relevant sphere.

В диссертации приведены теоретическое обобщение и новое решение научной задачи, которая состоит в том, чтобы выяснить сущность и особенности механизма правового регулирования защиты прав работников от незаконного увольнения, на основе чего разработать предложения и рекомендации, направленные на усовершенствование действующего законодательства, нормы которого направлены на регулирование общественных отношений в соответствующей сфере.
Mechanism of Legal Regulation of Employee Rights Protection against Unlawful Termination
Keywords: Україна; Дисертації. Theses. Диссертации; захист трудових прав; 081 – Право; genesis; працівник; роботодавець; незаконне звільнення; трудові гарантії; юридична відповідальність; зарубіжний досвід; державні службовці; трудове законодавство; legal regulation; workers; illegal dismissal; guarantees; legal responsibility; foreign experience; civil servants; labor legislation; защита трудовых прав; работник; работодатель; юридическая ответственность