Зарубіжний досвід застосування автоматизованих систем у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху - Галкіна, О. М.; Halkina, O. M. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 27-й річниці створення Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 19 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 49-51, 2021)
Проаналізовано досвід різних країн, підсумовано, що особливості адміністративно-правового регулювання використання автоматизованих систем у сфері безпеки дорожнього руху слід імплементувати з урахуванням національної специфіки.

The experience of different countries was analyzed, and it was concluded that the peculiarities of the administrative and legal regulation of the use of automated systems in the field of road safety should be implemented taking into account national specificities.

Проанализирован опыт разных стран, подчеркнуто, что особенности административно-правового регулирования использования автоматизированных систем в сфере безопасности дорожного движения следует имплементировать с учетом национальной специфики.
Keywords: зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт; автоматизовані системи; automated systems; автоматизированные системы; безпека дорожнього руху; road safety; адміністративно-правове регулювання; administrative and legal regulation; административно-правовое регулирование