Поняття й особливості відомчої адміністративної нормотворчості в механізмі реалізації правоохоронної функції держави - Безпалова, О. І.; Bezpalova, O. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2886-695X; ResearcherID: J-7221-2016 (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2015. - Вип. 2. - С. 74-81, 2015)
З’ясовано значення відомчої адміністративної нормотворчості в системі адміністративно-правового забезпечення реалізації правоохоронної функції держави. Розкрито її сутність і ключові ознаки. Визначено специфіку відомчих адміністративних нормативно-правових актів, які уповноважені приймати різні суб’єкти реалізації правоохоронної функції держави, зокрема правоохоронні органи. Запропоновано шляхи підвищення якості відомчої адміністративної нормотворчості в механізмі реалізації правоохоронної функції держави.

It is found mentioned departmental administrative rulemaking in administrative and legal system to ensure implementation of the law enforcement functions of the state. Reveals its essence and key features. The specificity of departmental administrative regulations authorized to take different subjects implement enforcement functions of the state, including law enforcement. Ways of improving the quality of departmental administrative rulemaking to implement the mechanism of law enforcement functions of the state.

Выяснено значение ведомственного административного нормотворчества в системе административно-правового обеспечения реализации правоохранительной функции государства. Раскрыта его сущность и ключевые признаки. Определена специфика ведомственных нормативно-правовых актов, которые уполномочены принимать различные субъекты реализации правоохранительной функции государства, в частности правоохранительные органы. Предложены пути повышения качества ведомственного административного правотворчества в механизме реализации правоохранительной функции государства.
Безпалова О. І. Поняття й особливості відомчої адміністративної нормотворчості в механізмі реалізації правоохоронної функції держави / Безпалова О. І. // Науковий вісник публічного та приватного права. - 2015. - Вип. 2. - С. 74-81.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; відомча адміністративна нормотворчість; правоохоронна функція держави; суб’єкти реалізації правоохоронної функції держави; адміністративні нормативно-правові акти; нормативно-правові акти; нормотворчість; departmental administrative rule-making; law enforcement function of the state; administrative regulations; ведомственное административное нормотворчество; правоохранительная функция государства; административные нормативно-правовые акты; нормативно-правовые акты; нормотворчество