Вдосконалення системи оцінки ефективності підприємницької діяльності в ритейлі на засадах реалізації інтересів стейкхолдерів в умовах невизначеності та ризику - Чорна, М. В.; Chorna, M. V.; Дядін, А. С.; Diadin, A. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2277-2795 (Управління розвитком. - 2017. - № 1-2 (187–188). - С. 43–51, 2017)
Метою дослідження є розробка комплексної системи оцінки ефективності підприємницької діяльності в ритейлі для її інтегрування в систему стратегічного управління підприємством, спрямованого на сталий розвиток об’єкта управління, що орієнтує на максимальну реалізацію інтересів стейкхолдерів із урахуванням ризиків. За допомогою методів спостереження, наукової абстракції, аналізу, синтезу, монографічного та системного підходу виявлено засоби удосконалення системи оцінки ефективності. Внаслідок проведених досліджень розроблено удосконалену багаторівневу модель оцінки ефективності підприємницької діяльності в ритейлі, що складається з теоретико-методичної та прикладної компонент.

The purpose of the study is to develop a comprehensive system for assessing the effectiveness of entrepreneurial activity in retail for its integration into the system of strategic management of the enterprise, aimed at the sustainable development of the object of management, which focuses on maximizing the interests of stakeholders taking into account risks. With the help of observation methods, scientific abstraction, analysis, synthesis, monographic and systematic approach, the means of improving the system for assessing efficiency were identified. As a result of the conducted researches, an improved multi-level model for assessing the efficiency of entrepreneurial activity in retail, consisting of a theoretical-methodical and applied component, was developed.

Целью исследования является разработка комплексной системы оценки эффективности предпринимательской деятельности в ритейле для ее интеграции в систему стратегического управления, направленного на устойчивое развитие объекта управления, ориентирует на максимальную реализацию интересов стейкхолдеров с учетом рисков. С помощью методов наблюдения, научной абстракции, анализа, синтеза, монографического и системного подхода выявлено средства совершенствования системы оценки эффективности. Вследствие проведенных исследований разработаны усовершенствованную многоуровневую модель оценки эффективности предпринимательской деятельности в ритейле, состоящий из теоретико-методической и прикладной компонент.
Improvement of the system of assessing the effectiveness of entrepreneurial activity in retail on the basis of realization of interests of stakeholders in the conditions of uncertainty and risk
Чорна М. В. Вдосконалення системи оцінки ефективності підприємницької діяльності в ритейлі на засадах реалізації інтересів стейкхолдерів в умовах невизначеності та ризи / Чорна М. В., Дядін А. С.// Управління розвитком. - 2017. - № 1-2 (187–188). - С. 43-51.
Keywords: entrepreneurship; Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; підприємницька діяльність; предпринимательская деятельсть; ефективність; оцінка; еффективность; rating; оценка; стейкхолдери; steakhouse; стейкхолдеры; ризик; risk; риск; роздрібна торгівля; retail; розничная торговля; efficiency; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина