Деякі напрями роботи Національної поліції з попередження та протидії випадкам домашнього насильства - Голуб, М. В.; Holub, M. V. (Науковий вісник публічного та приватного права. – 2020. – Вип. 1. – С. 130-133, 2020)
Наголошено на високій латентності правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством. Зокрема, спроби приховати ці факти членами сім’ї, серйозні наслідки несвоєчасного реагування з боку відповідних структур – все це зобов’язує підрозділи Національної поліції оперативно та професійно вживати заходів щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

The high latency of domestic violence offenses is emphasized. In particular, attempts to conceal these facts by family members, the serious consequences of untimely response by the relevant structures - all this obliges the National Police to promptly and professionally take measures to prevent and combat domestic violence.

Отмечена высокая латентность правонарушений, связанных с домашним насилием. В частности, попытки скрыть эти факты членами семьи, серьезные последствия несвоевременного реагирования со стороны соответствующих структур - все это обязывает подразделения Национальной полиции оперативно и профессионально принимать меры по предотвращению и противодействию домашнему насилию.
Голуб, М. В. Деякі напрями роботи Національної поліції з попередження та протидії випадкам домашнього насильства / Голуб М. В. // Науковий вісник публічного та приватного права. – 2020. – Вип. 1. – С. 130-133. - DOI https://doi.org/10.32844/2618-1258.2020.1.23.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; полиция; police; Кримінологія. Criminology. Криминология; домашнє насильство; домашнее насилие; domestic violence; заходи попередження; меры предупреждения; preventive measures; протидія домашньому насильству; противодействие домашнему насилию; combating domestic violence