Культура мовлення як складова професійної культури поліцейського - Оверчук, О. Б.; Overchuk, O. B.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4859-0452 (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. VIII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 6 груд. 2019 р.). – Харків: ХНУВС, 2019. – С. 234-236., 2019)
Автор зазначив, що досягнення високих рівнів сформованості перерахованих знань та професійних умінь значною мірою обумовлюється використанням сучасних методів навчання. Тому для покращення культури професійного спілкування у практиці підготовки поліцейських запропоновано застосовувати спеціальну тренінгову програму, яка передбачає моделювання та аналіз конкретних ситуацій спілкування, психотехнічні вправи, структуровані та спонтанні групові дискусії, ділові та рольові ігри тощо.

The author noted that the achievement of high levels of formation of the listed knowledge and professional skills is largely due to the use of modern teaching methods. Therefore, in order to improve the culture of professional communication in the practice of police training, it is proposed to use a special training program that provides for the modeling and analysis of specific situations of communication, psychotechnical exercises, structured and spontaneous group discussions, business and role-playing games.

Автор отметил, что достижение высоких уровней сформированности перечисленных знаний и профессиональных умений в значительной степени обуславливается использованием современных методов обучения. Поэтому для улучшения культуры профессионального общения в практике подготовки полицейских предлагается применять специальную тренинговую программу, которая предусматривает моделирование и анализ конкретных ситуаций общения, психотехнические упражнения, структурированные и спонтанные групповые дискуссии, деловые и ролевые игры.
Оверчук, О. Б. Культура мовлення як складова професійної культури поліцейського / О. Б. Оверчук // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. VIII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 6 груд. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Консультат. місія Європейського Союзу. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 234-236.
Keywords: Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; культура мовлення; культура речи; culture of speech; професійна культура поліцейського; профессиональная культура полицейского; police professional culture; професіоналізація поліцейських; профессионализация полицейских; professionalization of the police; мовленнєва підготовленість; речевая подготовленность; speech readiness; норми усної і писемної мови; нормы устной и письменной речи; norms of oral and written speech