Принципи державної митної політики в Україні: поняття, зміст і критерії класифікації - Іванов, С. В.; Ivanov, S. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8575-974X (Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 10. - С. 179-185, 2018)
У статті сформовано авторський підхід до переліку принципів реалізації державної митної по-літики з урахуванням двох частин: 1) принципів, які визначають специфіку (особливості) митної політики залежно від напрямів здійснення митної політики; 2) процедурних принципів, які є базовими під час здійснення митної діяльності й не залежать від напрямів митної політики. Надано власне ро-зуміння категорії «принципи державної митної політики». Наголошено на необхідності внесення змін до Митного кодексу України з метою закріплення принципів державної митної політики.

The author's approach to the list of principles of realization of the state customs policy is formed taking into account two parts: 1) the principles which define specificity (features) of customs policy depending on directions of realization of customs policy; 2) procedural principles that are basic in the implementation of customs activities and do not depend on the directions of customs policy. The own understanding of the category "principles of state customs policy" is given. Emphasis was placed on the need to amend the Customs Code of Ukraine in order to consolidate the principles of state customs policy.

В статье сформирован авторский подход в перечень принципов реализации государственной таможенной политики с учетом двух частей: 1) принципов, которые определяют специфику (особенности) таможенной политики в зависимости от направлений осуществления таможенной политики; 2) процедурных принципов, которые являются базовыми при осуществлении таможенной деятельности и не зависят от направлений таможенной политики. Предоставлено собственное ро-ния категории «принципы государственной таможенной политики». Отмечена необходимость внесения изменений в Таможенный кодекс Украины с целью закрепления принципов государственной таможенной политики.
Іванов, С. Принципи державної митної політики в Україні: поняття, зміст і критерії класифікації / Сергій Іванов // Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 10. - С. 179-185.
Keywords: державна митна політика; органи митного спрямування; государственная таможенная политика; органы таможенного направления; state customs policy; customs authorities; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина