Щодо публічного характеру договору постачання гарячої води побутовому споживачу в контексті застосування принципу свободи договору - Гуйван, Д. П.; Guivan, D. P. (Форум права. – 2015. – № 5. – С. 66–70., 2015)
Досліджено поняття загального принципу свободи договору, на підставі аналізу норм цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту виявлено розмежування між правом на вільне волевиявлення сторін договірних зобов’язань та принципом недопустимості зловживання правом в цивільних правовідносинах. Окреслено загальні ознаки публічного договору. Встановлено особливості публічного договору, притаманні правовідносинам з постачання гарячої води побутовому споживачу.

In the article the concept of the general principle of freedom of contract, based on the analysis of the norms of civil law, business practice revealed the difference between the right to free expression of the parties of contractual obligations and the principle of non-abuse of rights in civil matters. Identify common characteristics of a public contract. The features of a public contract for the supply of legal relationships inherent in hot water to household consumers were made.

Исследовано понятие общего принципа свободы договора, на основании анализа норм гражданского законодательства, обычаев делового оборота выявлено различие между правом на свободное волеизъявление сторон договорных обязательств и принципу недопустимости злоупотребления правом в гражданских правоотношениях. Определены общие признаки публичного договора. Установлены особенности публичного договора, присущие правоотношениям по поставке горячей воды бытовому потребителю.
Гуйван Д. П. Щодо публічного характеру договору постачання гарячої води побуто- вому споживачу в контексті застосування принципу свободи договору [Електронний ресурс] / Д. П. Гуйван // Форум права. – 2015. – № 5. – С. 66–70. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2015_5_12.pdf.
Гуйван Д. П. "Щодо публічного характеру договору постачання гарячої води побутовому споживачу в контексті застосування принципу свободи договору." Форум права 5 (2015): 66–70.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; публічний договір; свобода договору; договір водопостачання; принцип свободи договору; публичный договор; договор водоснабжения; principle of freedom of contract; contract to supply water