Деякі аспекти досудового розслідування доведення до самогубства неповнолітніх - Гнатенко, В. С.; Hnatenko, V. S. (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.). - Харків, 2022. - С. 151 - 153, 2022)
Зазначено, що у ході проведення огляду місця події та процесуальної перевірки загалом за повідомленням про скоєння самогубства, слідчий має встановити наявність фактів, що свідчать про скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 121, ст. 120 КК України, або їхню відсутність. Крім того, під час перевірки слідчий отримує достатні дані про те, що загиблим був скоєний суїцид, до якого його ніхто не доводив, що має підтверджуватись також поясненнями родичів загиблого та інших осіб (протоколи допитів), а також результатами проведених судових експертиз. Отмечено, что в ходе проведения осмотра места происшествия и процессуальной проверки в целом по сообщению о совершении самоубийства, следователь должен установить наличие фактов, свидетельствующих о совершении преступлений, предусмотренных ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 121, ст. 120 УК Украины, или их отсутствие. Кроме того, во время проверки следователь получает достаточные данные о том, что погибшим был совершен суицид, к которому его никто не доказывал, что должно подтверждаться также объяснениями родственников погибшего и других лиц (протоколы допросов), а также результатами проведенных судебных экспертиз. It is noted that during the inspection of the scene and the procedural inspection in general on the report of suicide, the investigator must establish the existence of facts that indicate the commission crimes under Part 1 of Art. 115, part 2 of Art. 121, art. 120 of the Criminal Code of Ukraine, or their absence. In addition, during the inspection, the investigator received sufficient information that the victim had committed suicide, to which no one did not prove that it should also be confirmed by the explanations of relatives the deceased and other persons (interrogation records), as well as the results conducted forensic examinations.
Гнатенко В. С. Деякі аспекти досудового розслідування доведення до самогубства неповнолітніх / В. С. Гнатенко // Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внут. справ, Ф-т № 6, Каф. правоох. діяльності та поліціїстики, Наук. парк «Наука та безпека». - Харків, 2022. - С. 151 -153.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; досудове розслідування; доведення до самогубства; неповнолітні; досудебное расследование; доведение до самоубийства; несовершеннолетние; pre-trial investigation; leading to suicide; minors; підліткові суїциди; Кримінальне право. Criminal Law. Криминальное право; подростковые суициды; teenage suicides