Загальна характеристика організаційно-структурної побудови міліції радянської України у 30-х роках XX сторіччя - Галкін, Д. В.; Halkin, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7247-1037 (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 49-52, 2017)
Надано аналіз організаційного будівництва структури міліції на території України напередодні війни, визначено місце та роль міліції в державному механізмі. Міліція тих часів була складовою частиною надмірно централізованого державного апарату, мала на собі відбиток тоталітарного режиму, який на той період вже був установлений. Відзначено, що за умов війни така структура, яка безпосередньо диктувалася жорсткою централізацією та мілітаризацією, мала цілу низку переваг, і це дало змогу досить легко перевести діяльність міліції на воєнні рейки.

An analysis of the organizational construction of the militia structure on the territory of Ukraine on the eve of the war is provided, the place and role of the militia in the state mechanism is determined. The militia of those times was an integral part of the overly centralized state apparatus, bearing the imprint of the totalitarian regime that had already been established at that time. It was noted that under the conditions of the war, such a structure, which was directly dictated by strict centralization and militarization, had a number of advantages, and it made it possible to quite easily transfer the activities of the militia to military lines.

Представлен анализ организационного строительства структуры милиции на территории Украины накануне войны, определено место и роль милиции в государственном механизме. Милиция тех времен была составной частью чрезмерно централизованного государственного аппарата, отражала тоталитарный режим, который на тот период уже был установлен. Отмечено, что в условиях войны такая структура, которая диктовала жесткую централизацию и милитаризацию, имела целый ряд преимуществ, что позволило достаточно легко перевести деятельность милиции на военные рельсы.
Галкін, Д. В. Загальна характеристика організаційно-структурної побудови міліції радянської України у 30-х роках XX сторіччя / Дмитро Вікторович Галкін // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 49-52.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Історія. History. История; Україна. Ukraine. Украина; історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal affairs agencies; органы внутренних дел; міліція; militia; милиция; організаційна структура; organizational structure; организационная структура