Сучасні криміналістичні засоби та методи протидії злочинності : навчальний посібник - Степанюк, Р. Л.; Stepaniuk, R. L.; Гусєва, В. О.; Husieva, V. O.; Vlada Husieva; Степанюк Руслан (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
Навчальний посібник призначений для підготовки здобувачів вищої освіти, а також для використання у практичній діяльності працівників правоохоронних органів. Положення, викладені в ньому, є комплексним джерелом знань у галузях криміналістики та кримінального процесу, охоплюють сучасні методи та рекомендації щодо застосування новітніх засобів протидії злочинності, що поєднані з аналізом прикладних практик правозастосовної діяльності в цьому контексті.

The study guide is intended for the training of higher education seekers, as well as for use in the practical activities of law enforcement officers. The provisions set forth in it are a comprehensive source of knowledge in the fields of criminology and criminal procedure, covering modern methods and recommendations for the use of the latest means of combating crime, combined with the analysis of applied practices of law enforcement activities in this context.

Учебное пособие предназначено для подготовки соискателей высшего образования, а также для использования в практической деятельности работников правоохранительных органов. Положения, изложенные в нем, являются комплексным источником знаний в области криминалистики и уголовного процесса, охватывают современные методы и рекомендации по применению новейших средств противодействия преступности, которые соединены с анализом прикладных практик правоприменительной деятельности в этом контексте.
Keywords: Україна; Навчальні видання. Educational edition. Учебные издания; криміналістика як наука; ДНК-аналіз; криміналістичні дослідження; цифрові сліди; криміналістичне матеріалознавство; криміналістична наука; криміналістична методика; розслідування кримінальних правопорушень; розслідування злочинів проти життя та здоров’я особи; розслідування кримінальних правопорушень проти авторитету органів державної влади у сфері правоохоронної діяльності; правоохоронна діяльність; розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з протиправним поглинанням і захопленням підприємств, сільськогосподарських земель, порушенням прав їхніх законних власників; рейдерство; розслідування рейдерства; розслідування кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів; розслідування незаконного обігу зброї; розслідування кримінальних правопорушень, вчинених у бюджетній сфері України; criminology as a science; DNA analysis; investigation of criminal offences; forensic technique; Ukraine; криминалистика как наука; ДНК-анализ; расследование уголовных правонарушений; криминалистическая методика