Свобода слова та діяльність ЗМІ в умовах дії правового режиму воєнного стану - Хоменко, А. Р.; Khomenko, A. R. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 547-550, 2023)
Зазначено, що у ситуації збройного конфлікту та дії режиму воєнного стану державі необхідно знаходити баланс між забезпеченням національної безпеки та захистом свободи слова та преси. Важливо враховувати, що свобода слова та преси є основними цінностями демократичних суспільств, тому їх обмеження повинні бути обґрунтовані та пропорційні загрозі, з якою зіштовхується країна.

It is noted that in a situation of armed conflict and martial law, the state needs to find a balance between ensuring national security and protecting freedom of speech and the press. It is important to consider that freedom of speech and the press are the main values ​​of democratic societies, so their restrictions should be justified and proportionate to the threat the country is facing.

Отмечено, что в ситуации вооруженного конфликта и действия режима военного положения государству необходимо находить баланс между обеспечением национальной безопасности и защитой свободы слова и печати. Важно учитывать, что свобода слова и печати являются основными ценностями демократических обществ, поэтому их ограничения должны быть обоснованы и пропорциональны угрозе, с которой сталкивается страна.
Keywords: свобода слова; freedom of speech; ЗМІ; засоби масової інформації; mass media; средства массовой информации; воєнний стан; martial law; военное положение; обмеження права на свободу слова; restriction of the right to freedom of speech; ограничение права на свободу слова