Удосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення боротьби зі злочинністю - Гладкова, Є. О.; Gladkova, Ye. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4621-1738; ResearcherID: I-7032-2016 (Актуальні питання діяльності правоохоронних органів у сфері протидії кіберзлочинності : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 12 листоп. 2014 р.). – Харків : Права людини, 2014. – С. 192-133, 2014)
Удосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення боротьби зі злочинністю має відбуватись синхронно із позитивним розвитком самої практики протидії злочинності, впровадженням в неї новітніх підходів та засобів діяльності. Реальність, в якій відбувається протидія злочинності, характеризується різноманітністю форм прояву, тому її забезпечення також слід організовувати з урахуванням об’єктивних закономірностей відповідних процесів. Для вирішення цих та інших завдань необхідно створити потужну інформаційну службу, яка обслуговуватиме спільні банки даних правоохоронних органів, з використанням автоматизованих систем обробки інформації та єдиних класифікаційних ознак.

Improvement of information and analytic support for the crime counteraction has to occur synchronically to the development of the crime counteraction practices themselves, implementation of new approaches and methods. Reality, in which such counteraction takes place, is characterized by the diversity of forms of expression, due to which, its support has also to be organized while taking into account objective patterns of the relevant processes. To solve this and other issues, a powerful information service has to be established, that will maintain common databases of the law enforcement agencies using automatized systems of data processing and uniform qualifications.

Совершенствование информационно-аналитического обеспечения борьбы с преступностью должно происходить синхронно с положительным развитием самой практики противодействия преступности, внедрением в нее новых подходов и средств деятельности. Реальность, в которой происходит противодействие преступности, характеризуется разнообразием форм проявления, поэтому ее обеспечения также следует организовывать с учетом объективных закономерностей соответствующих процессов. Для решения этих и других задач необходимо создать мощную информационную службу, которая будет обслуживать совместные банки данных правоохранительных органов, с использованием автоматизированных систем обработки информации и единых классификационных признаков.
Гладкова Є.О. Удосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення боротьби зі злочинністю / Євгенія Олексіївна Гладкова // Актуальні питання діяльності правоохоронних органів у сфері протидії кіберзлочинності : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф.( м. Харків, 12 листоп. 2014 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : Права людини, 2014. – С. 129-133.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; інформаційно-аналітичне забезпечення; протидія злочинності; информационно-аналитическое обеспечение; противодействие преступности; information analysis maintenance; crime counteraction; information and analytic support; combating crime