Сутність нормативно-правового регулювання організації адміністративного судочинства України - Пчелін, В. Б.; Pchelin, V. B.; ResearcherID: L-2114-2016; Віталій Пчелін (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2017. - Вип. 6, т. 2. - С. 106-109, 2017)
У статті наголошується на важливості визначення сутності поняття нормативно-правового регулювання адміністративного судочинства України. Наголошено на недопустимості ототожнення категорій правовий вплив і правове регулювання. Здійснено аналіз даних категорій. Визначено, що нормативно-правове регулювання організації адміністративного судочинства здійснюється за допомогою правових засад. Встановлено, що такі засади можна розуміти із широкого та вузького підходу. Наведено авторське бачення поняття нормативно-правове регулювання організації адміністративного судочинства.

The article emphasizes the importance of defining the essence of the notion of normative and legal regulation of administrative legal proceedings in Ukraine. The inadmissibility of identification of categories of legal impact and legal regulation was noted. The analysis of these categories is carried out. It is determined that the normative and legal regulation of the organization of administrative proceedings is carried out with the help of legal bases. It is established that such foundations can be understood on the basis of a broad and narrow approach. The author’s vision of the concept of normative and legal regulation of the organization of administrative proceedings is given.

В статье подчеркивается важность определения сущности понятия нормативно-правового регулирования административного судопроизводства Украины. Отмечена недопустимость отождествления категорий правовое воздействие и правовое регулирование. Осуществлен анализ данных категорий. Определено, что нормативно-правовое регулирование организации административного судопроизводства осуществляется с помощью правовых основ. Установлено, что такие основы можно понимать исходя из широкого и узкого подхода. Приведено авторское видение понятия нормативно-правовое регулирование организации административного судопроизводства.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративний процес; адміністративне судочинство; правові засади; правове регулювання; нормативно-правове регулювання; административный процесс; административное судопроизводство; правовые основы; правовое регулирование; нормативно-правовое регулирование; administrative process; administrative legal proceedings; legal framework; legal regulation; normative and legal regulation