Процес запровадження стандартів НАТО під час воєнного стану в Україні - Горпиненко, Д. О.; Horpynenko, D. O.; Балац, А. О.; Balats, A. O.; Толкачов, С. М.; Tolkachov, S. M.; Зуров, Ф. Ф.; Zurov , F. F.; Назаренко, О. М.; Nazarenko , O. M.; Анатолій Балац; Толкачов Сергій; et al. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 26 трав. 2023 р.)]. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 397-400, 2023)
Зазначено, що впровадження стандартів НАТО в Україні є важливим кроком у зміцненні обороноздатності країни та підвищенні довіри до неї на міжнародному рівні. Проте, цей процес супроводжується проблемами, які потребують вирішення. Однією з найбільших проблем є фінансові витрати на модернізацію зброї та техніки, а також на підготовку особового складу армії. Для вирішення цього питання потрібно залучати додаткові фінансові ресурси, які могли б бути виділені з бюджету держави.

It is noted that the implementation of NATO standards in Ukraine is an important step in strengthening the country's defense capabilities and increasing its trust at the international level. However, this process is accompanied by problems that need to be solved. One of the biggest problems is the financial costs for the modernization of weapons and equipment, as well as for the training of army personnel. To solve this issue, it is necessary to attract additional financial resources that could be allocated from the state budget.

Отмечено, что внедрение стандартов НАТО в Украине является важным шагом по укреплению обороноспособности страны и повышению доверия к ней на международном уровне. Однако этот процесс сопровождается проблемами, требующими решения. Одной из самых больших проблем являются финансовые затраты на модернизацию оружия и техники, а также на подготовку личного состава армии. Для решения этого вопроса следует привлекать дополнительные финансовые ресурсы, которые могли бы быть выделены из бюджета государства.
Keywords: стандарти НАТО; NATO standards; стандарты НАТО; воєнний стан; martial law; военное положение; зміцнення обороноздатності; strengthening of defense capability; укрепление обороноспособности; підготовка особового складу; personnel training; подготовка личного состава