Поняття та види суб`єктів запобігання та протидії терористичній діяльності в Україні: адміністративно-правовий аспект - Маліков, В. В.; Malikov, V. V. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2017. - Вип. 43, т. 4. - С. 241-244, 2017)
В статті на підставі дослідження теоретичних здобутків надано визначення суб’єкта запобігання та протидії терористичній діяльності, та виокремлено основні ознаки. Аналіз норм чинного законодавства дозволив сформулювати систему суб’єктів запобігання та протидії терористичній діяльності: 1) загальні суб’єкти; 2) спеціально створенні суб’єкти для протидії терористичній діяльності; 3) додаткові суб’єкти, які мають повноваження щодо запобігання терористичній діяльності; 4) суб’єкти, які не мають відповідних повноважень, але в зв’язку з необхідністю залучаються до такої діяльності.

In the article, on the basis of the study of theoretical achievements, the definition of the subject of prevention and counteraction to terrorist activity was given, and the main features were singled out. Analysis of the norms of the current legislation allowed formulating the system of subjects of prevention and counteraction to terrorist activity: 1) general subjects; 2) specially created entities for counteracting terrorist activity; 3) additional entities that have the authority to prevent terrorist activity; 4) entities that do not have the appropriate authority, but are required to be involved in such activities.

В статье на основании исследования теоретических достижений дано определение субъекта предотвращения и противодействия террористической деятельности, и выделены основные признаки. Анализ норм действующего законодательства позволил сформулировать систему субъектов предупреждения и противодействия террористической деятельности: 1) общие субъекты; 2) специально созданные субъекты для противодействия террористической деятельности; 3) дополнительные субъекты, имеющие полномочия по предотвращению террористической деятельности; 4) субъекты, которые не имеют соответствующих полномочий, но в связи с необходимостью привлекаются к такой деятельности.
Concept and nature of subjects of prevention and counteraction of third party activities in Ukraine: administrative and legal aspects
Маліков, В. В. Поняття та види суб`єктів запобігання та протидії терористичній діяльності в Україні: адміністративно-правовий аспект / В. В. Маліков // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2017. - Вип. 43, т. 4. - С. 241-244.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; боротьба з тероризмом; запобігання та протидії терористичній діяльності; тероризм; класифікація суб’єктів; борьба с терроризмом; предотвращение и противодействие террористической деятельности; терроризм; классификация субъектов; fight against terrorism; prevention and counteraction to terrorist activity; classification of subjects; terrorism; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Кримінологія. Criminology. Криминология