Кримінальні правопорушення у сфері обігу криптовалюти - Казначеєва, Д. В.; Kaznacheieva, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7596-294X; Дорош, А. О.; Dorosh, A. O. (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2021. - № 2 (25). - С. 149-157, 2021)
Розглянуто криптовалюту як фактор здійснення протиправних діянь, а також як предмет злочинів. В ході аналізу виділено основні ознаки протиправних посягань з використанням криптовалюти. Зроблено висновок про необхідність визнання криптовалюти як предмет злочинів проти власності.

Cryptocurrency is considered as a factor in the commission of illegal acts, as well as the subject of crimes. In the course of the analysis the main signs of illegal encroachments with using cryptocurrency. It is concluded that it is necessary to recognize cryptocurrency as a subject of crimes against property.

Рассмотрена криптовалюта как фактор совершения противоправных деяний, а также как предмет преступлений. В ходе анализа выделены основные признаки противоправных посягательств с использованием криптовалюты. Сделан вывод о необходимости признания криптовалюты как предмет преступлений против собственности.
Crimes in the sphere of cryptocurrency turnover
Уголовные правонарушения в сфере оборота криптовалюты
Казначеєва, Д. В. Кримінальні правопорушення у сфері обігу криптовалюти / Дар’я Володимирівна Казначеєва, Анастасія Олександрівна Дорош // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2021. - № 2 (25). - С. 149-157.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; криптовалюта; cryptocurrency; кримінальні правопорушення; уголовные правонарушения; criminal offenses; предмет злочину; предмет преступления; subject of the crime; протидія злочинності; противодействие преступности; crime prevention