Добровільність як ознака правомірної поведінки особи - Шульга, А.М.; Shulga, A.M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7634-3665 (Форум права. – 2016. – № 2. – С. 244–249, 2016)
Виконано обґрунтування можливості використання в загальнотеоретичній юриспруденції як контрарних термінів терміна «дія з вадою волі» і терміна «дія з вадою сприйняття дійсності». Дія з вадою волі є результатом примусу – фізичного або психічного. Види дій з вадою сприйняття дійсності: дія, здійснена у стані омани як результату помилки або – у стані омани як результату обману.

The article contains the ground of possibility of the use in general theoretic jurisprudence as kontrarnykh such terms as an «action with the vice of will» and «action with the vice of perception of reality». An action with the vice of will is the result of compulsion – physical or psychical. Types of actions with the vice of perception of reality: action, accomplished in a state of error as result of error or – in a state of error as result of deception.

Выполнено обоснование возможности использования в общетеоретической юриспруденции в качестве контрарных таких терминов как «действие с пороком воли» и «действие с пороком восприятия действительности». Действие с пороком воли является результатом принуждения – физического или психического. Виды действий с пороком восприятия действительности: действие, совершенное в состоянии заблуждения как результата ошибки или – в состоянии заблуждения как результата обмана.
Voluntary Service as a Sign of Lawful Behavior Face
Добровольность как признак правомерного поведения лица
Шульга, А. М. Добровільність як ознака правомірної поведінки особи [Електронний ресурс] / А. М. Шульга // Форум права. – 2016. – № 2. – С. 244–249 . – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2016_2_38.pdf.
Шульга А. М. "Добровільність як ознака правомірної поведінки особи." Форум права 2 (2016): 244–249.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; юридично значуща поведінка; воля; волевиявлення; примус; помилка; омана; обман; волеизъявление; принуждение; ошибка; заблуждение; добровільність; добровольность; правомерное поведение; правомірна поведінка; voluntary service; lawful behavior; compulsion