Міжнародні аспекти протидії корупції - Хара, С. Д.; Khara, S. D. (Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 жовт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Громад. спілка «Центр запобігання та протидії корупції» ; Громад. рада при МВС України. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 172-175., 2019)
Зазначено, що корупція підриває довіру громадян до діяльності органів державної влади, погано впливає на політичний та економічний розвиток, є реальної загрозою національній безпеці більшості країн світу. Не дивлячись на значні кроки які здійснювалися на різних рівнях для об’єднання держав у боротьбі з корупцією, міжнародне співробітництво в цій сфері перебуває ще на стадії становлення. Важливим залишається не тільки розробка певних стандартів щодо протидії корупції, а й комплекс який буде спрямований на попередження корупційних проявів.

It is noted that corruption undermines the confidence of citizens in the activities of public authorities, has a bad effect on political and economic development, and is a real threat to the national security of most countries of the world. Despite significant steps taken at various levels to unite states in the fight against corruption, international cooperation in this area is still in its infancy. It is important not only to develop certain standards for combating corruption, but also a complex that will be aimed at preventing corruption.

Отмечено, что коррупция подрывает доверие граждан к деятельности органов государственной власти, плохо влияет на политическое и экономическое развитие, представляет собой реальную угрозу национальной безопасности большинства стран мира. Несмотря на значительные шаги на различных уровнях для объединения государств в борьбе с коррупцией, международное сотрудничество в этой сфере находится еще на стадии становления. Важным остается не только разработка определенных стандартов противодействия коррупции, но и комплекс, который будет направлен на предупреждение коррупционных проявлений.
Хара, С. Д. Міжнародні аспекти протидії корупції / С. Д. Хара // Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 жовт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Громад. спілка «Центр запобігання та протидії корупції» ; Громад. рада при МВС України. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 172-175.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; корупція; коррупция; corruption; протидія корупції; противодействие коррупции; anti-corruption; міжнародний досвід; международный опыт; international experience; боротьба з корупцією; борьба с коррупцией; fight against corruption; міжнародно-правове регулювання; международно-правовое регулирование; international legal regulation; запобігання корупції; предотвращение коррупции; corruption prevention