Шляхи вдосконалення підготовки кадрів з гендерно-правових питань у закладах вищої освіти системи безпеки і оборони - Грідіна, Н. Ю.; Hridina, N. Yu.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8499-074X (Сучасна європейська поліцеїстика та можливості її використання в діяльності Національної поліції України : зб. тез доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (Харків, 11 квіт. 2019 р.). — Харків : ХНУВС, 2019. – С. 86-88., 2019)
В статті розглянуті питання організації фахової підготовки кадрів для системи безпеки і оборони, формування їх гендерної компетентності, підвищення рівня поінформованості у гендерних питаннях, рівня гендерної культури та чутливості. Наголошено, що необхідно оновлення змісту освітніх курсів (шляхом включення до них гендерних концепцій і проблематик) та методик їх викладання з обов’язковим використанням інтерактивних методів.

The article deals with the issues of organizing professional training of personnel for the security and defense system, forming their gender competence, increasing the level of awareness in gender issues, the level of gender culture and sensitivity. It was emphasized that it is necessary to update the content of educational courses (by including gender concepts and issues) and their teaching methods with the obligatory use of interactive methods.

В статье рассмотрены вопросы организации профессиональной подготовки кадров для системы безопасности и обороны, формирования их гендерной компетентности, повышения информированности в гендерных вопросах, уровня гендерной культуры и чувствительности. Отмечено, что необходимо обновление содержания образовательных курсов (путем включения в них гендерных концепций и проблематик) и методики их преподавания с обязательным использованием интерактивных методов.
Грідіна, Н. Ю. Шляхи вдосконалення підготовки кадрів з гендерно-правових питань у закладах вищої освіти системи безпеки і оборони / Наталія Юріївна Грідіна // Сучасна європейська поліцеїстика та можливості її використання в діяльності Національної поліції України : зб. тез доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (Харків, 11 квіт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. — Харків : ХНУВС, 2019. – С. 86-88.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; заклади вищої освіти системи безпеки і оборони; institutions of higher education of the security and defense system; заведения высшего образования системы безопасности и обороны; права жінок; women's rights; права женщин; гендерна компетентність; gender competence; гендерная компетентность