До проблеми визначення етапів підготовки майбутніх правоохоронців до роботи з підлітками групи ризику - Колісніченко, В. В.; Kolisnichenko, V. V. (Науковий вісник Херсонського державного університету. Серія : Юридичні науки. - 2018. - Вип. 2, т. 3. - С. 61-63, 2018)
У статті, на основі аналізу наукових поглядів учених, визначено етапи підготовки майбутніх правоохоронців до роботи з підлітками групи ризику, надано загальну оцінку стану підготовки таких фахівців. Наголошено на тому, що сьогодні є нагальна необхідність побудови ефективної системи, зорієнтованої на активну участь майбутніх співробітників поліції в соціально-педагогічній, освітньо-профілактичній діяльності на основі широкої співпраці з усіма громадськими інститутами суспільства, високого ступеня самостійності у формулюванні і вирішенні зазначених проблем.

In the article, on the basis of the analysis of scientific views of scientists, the stages of preparation of future law enforcement officers for work with adolescents of the risk group were determined and a general assessment of the training of such specialists was provided. It is stressed that today there is an urgent need to build an effective system of active participation of future police officers in the social-pedagogical, educational and preventive activities on the basis of wide cooperation with all public institutions of society, a high degree of independence in formulating and solving these problems.

В статье, на основе анализа научных взглядов ученых, определены этапы подготовки будущих правоохранителей к работе с подростками группы риска, дана общая оценка состоянию подготовки таких специалистов. Отмечено, что сегодня существует настоятельная необходимость в построении эффективной системы, ориентированной на активное участие будущих сотрудников полиции в социальнопедагогической, образовательно-профилактической деятельности на основе широкого сотрудничества со всеми общественными институтами общества, высокой степени самостоятельности в формулировке и решении указанных проблем.
The problem of determining the stages of training future law enforcement officers to work with risk groups
Keywords: професійна підготовка; майбутні правоохоронці; етапи підготовки; підлітки “групи ризику”; взаємодія; professional training; future law enforcement officers; stages of training; "risk group" teenagers; interaction; профессиональная подготовка; будущие правоохранители; этапы подготовки; подростки "группы риска"; взаимодействие