Адміністративно- правовий механізм забезпечення ефективного нагляду у сфері лісового господарства України: проблеми та перспективи - Чернявський, В. Є.; Cherniavskyi, V. Ye. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників V Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 лист. 2021 р.). - Харків, 2021. - С. 119-121, 2021)
Підкреслено, що вдосконалення адміністративно-правового механізму нагляду у сфері лісового господарства України є необхідною умовою для забезпечення сталого розвитку та збереження лісових ресурсів. Виявлені проблеми, такі як недосконалість нормативно-правової бази, корупційні ризики та недостатній рівень професійної підготовки фахівців, вимагають комплексних заходів для їх подолання.

It is emphasized that the improvement of the administrative and legal supervision mechanism in the field of forestry of Ukraine is a necessary condition for ensuring sustainable development and preservation of forest resources. Identified problems, such as the imperfection of the regulatory and legal framework, corruption risks and the insufficient level of professional training of specialists, require complex measures to overcome them.

Подчеркнуто, что усовершенствование административно-правового механизма надзора в сфере лесного хозяйства Украины является необходимым условием для обеспечения устойчивого развития и сохранения лесных ресурсов. Выявленные проблемы, такие как несовершенство нормативно-правовой базы, коррупционные риски и недостаточный уровень профессиональной подготовки специалистов, требуют комплексных мер по их преодолению.
Keywords: адміністративно-правовий механізм; нагляд; сфера лісового господарства; administrative and legal mechanism; supervision; field of forestry; административно-правовой механизм; надзор; сфера лесного хозяйства