Правочини у сфері банківської діяльності: історико-правовий аналіз (на прикладі ХІХ–ХХ ст.) - Подолян, Ю. О.; Podolian, Yu. O. (Право і безпека. - 2020. - № 3 (78). - С. 127-131, 2020)
Досліджено особливості та правову природу правочинів у сфері здійснення банківської діяльності з точки зору історико-правового осмислення. Зроблено висновок, що правове регулювання банківських операцій забезпечувало правомочності для кожного виду банківських установ лише окремими правочинами та сукупністю операцій, зміст яких визначався, перш за все, функціями того чи іншого виду банківських установ. Визначено основоположні засади державної політики у сфері здійснення банківської діяльності й банківських операцій.

The peculiarities and legal nature of transactions in the field of banking from the point of view of historical and legal understanding are studied. It is concluded that the legal regulation of banking operations provided powers for each type of banking institutions only by individual transactions and a set of operations, the content of which was determined primarily by the functions of a particular type of banking institutions. The basic principles of state policy in the field of banking and banking operations are determined.

Исследованы особенности и правовая природа сделок в сфере осуществления банковской деятельности с точки зрения историко-правового осмысления. Сделан вывод, что правовое регулирование банковских операций обеспечивало правомочия для каждого вида банковских учреждений лишь отдельными сделками и совокупностью операций, смысл которых определялся, прежде всего, функциями того или иного вида банковских учреждений. Определены основополагающие принципы государственной политики в сфере осуществления банковской деятельности и банковских операций.
Transactions in the Field of Banking Operations: Historical and Legal Analysis (on the example of the XIX-XX centuries)
Сделки в сфере банковской деятельности: историко-правовой анализ (на примере ХІХ–ХХ в.)
Подолян, Ю. О. Правочини у сфері банківської діяльності: історико-правовий аналіз (на прикладі ХІХ–ХХ ст.) / Юлія Олександрівна Подолян // Право і безпека. - 2020. - № 3 (78). - С. 127-131. - DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2020.3.17.
Подолян, Ю. О. (2020) «Правочини у сфері банківської діяльності: історико-правовий аналіз (на прикладі ХІХ–ХХ ст.)», Право і безпека, 78(3), с. 127-131. doi: 10.32631/pb.2020.3.17.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; історико-правовий аналіз; историко-правовой анализ; historical and legal analysis; банківська система; банковская система; banking system; банківська діяльність; банковская деятельность; banking activity; правочин; сделка; transactions; банківські операції; банковские операции; banking operations; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation