Забезпечення реалізації адміністративної відповідальності в умовах воєнного стану - Трум, М. В.; Trum, M. V. (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 30 жовт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 157-160, 2024)
Стверджено, що на поточному етапі реалізація обмежень в рамках особливого режиму комендантської години та світломаскування в умовах воєнного стану не є належним чином врегульованою, оскільки в українському законодавстві відсутні положення, які б дозволяли притягнути до відповідальності порушників вищезазначених обмежень.

It is argued that at the current stage, the implementation of restrictions within the framework of the special curfew and light masking regime under martial law is not properly regulated, since Ukrainian legislation does not contain provisions that would allow for the prosecution of violators of the above restrictions.

Утверждено, что на текущем этапе реализация ограничений в рамках особого режима комендантского часа и светомаскировки в условиях военного положения не должным образом урегулирована, поскольку в украинском законодательстве отсутствуют положения, позволяющие привлечь к ответственности нарушителей вышеупомянутых ограничений.
Keywords: адміністративна відповідальність; порушення обмежень; комендантська година; воєнний стан; administrative liability; violation of restrictions; curfew; martial law; административная ответственность; нарушение ограничений; комендантский час; военное положение