З’єднання та військові частини: поняття, особливості функціонування та ознаки - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія: Право. – 2015. – Вип. 32, ч. 1, т. 3.– С. 24-27, 2015)
У науковій статті здійснено аналіз норм національного законодавства, яким урегульовано відносини у сфері оборони. Визначено поняття з’єднань та військових частин. Особливості функціонування та ознаки з’єднань та військових частин як елементів системи Збройних Сил України.

In this scientifi article the analysis of national law which regulated relations in the fild of defense. The concept connection and military units. Features and peculiarities of formations and military units as an element of the Armed Forces of Ukraine.

В научной статье осуществлен анализ норм национального законодательства, которым урегулированы отношения в сфере обороны. Определено понятие соединения и воинских частей. Особенности функционирования и признаки соединений и воинских частей как элементов системы Вооруженных Сил Украины.
Connection and military units: concepts, features and characteristics of the operation
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; оборона країни; оборона страны; безпека держави; безопасность государства; правове регулювання; правовое регулирование; національна безпека і оборона; национальная безопасность и оборона; національна безпека; национальная безопасность; defense of the country; national security; legal regulation; national security and defense