Особливості землекористування в Правобережній Україні у першій половині ХІХ ст. - Бурдін, М. Ю.; Burdin, M. Yu.; ResearcherID: B-8227-2018; Mykhailo Burdin (Боротьба з організованою злочинністю і корупцією (теорія і практика). – 2016. – №1 (36). – С. 175-178, 2016)
У статті розглядаються особливості землекористування на території Правобережної України протягом першої половини ХІХ ст. Ці землі, що потрапили до Російської імперії наприкінці XVIII ст., довгий час поєднували дві різні правові системи – російську та польську, що викликало чимало непорозумінь у сфері земельних відносин. Лише після придушення польського повстання 1830-1831 рр., імперська влада значно прискорила процес уніфікації землекористування Правобережжя за загальноімперськими зразками.

В статье рассматриваются особенности землепользования на территории Правобережной Украины в течение первой половины XIX в. Данные земли, которые попали в Российскую империю в конце XVIII в., долгое время сочетали две различные правовые системы - русский и польский, что вызвало немало недоразумений в сфере земельных отношений. Лишь после подавления польского восстания 1830-1831 гг. Имперская власть значительно ускорила процесс унификации землепользования Правобережья за общеимперскими образцами.
Keywords: Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; земельні відносини; землекористування; Правобережна Україна; ревізії; посесійне володіння; інвентарі; Правобережная Украина; Right Bank Ukraine; земельные отношения; land relations; Російська імперія; Российская империя; Russian Empire