Особливості забезпечення Національною поліцією публічної безпеки і порядку під час дії в Україні правового режиму воєнного стану - Салманова, О. Ю.; Salmanova, O. Yu.; Дабуляк, А.; Dabuliak, A.; Olena Salmanova (Сучасні аспекти модернізації науки: стан, проблеми, тенденції розвитку: матеріали XLVІІ-ої Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Краків, Польща, 7 серп. 2024 р.). - Краків, 2024. - С. 60-63, 2024)
Зазначено, що поліцейські, які охороняють громадський порядок в умовах воєнного стану, зобов’язані знати організацію і сукупність прийомів і способів ведення діяльності в таких умовах, форми, методи та завдання роботи поліцейських, чинне законодавство, зокрема про дії поліції й інших правоохоронних органів в умовах воєнного стану, бути поінформованими про рішення органів місцевого самоврядування з питань охорони громадського порядку. Воєнний стан вимагає від поліцейських високої професійної підготовки, їхні дії в цих умовах повинні бути грамотними юридично, а діяльність – справедливою та законною.

It is noted that police officers who protect public order in conditions of martial law are obliged to know the organization and set of techniques and methods of conducting activities in such conditions, the forms, methods and tasks of police officers, current legislation, in particular, on the actions of the police and other law enforcement agencies in under martial law conditions, to be informed about decisions of local self-government bodies on matters of public order protection. Martial law requires high professional training from the police, their actions in these conditions must be legally competent, and their activities must be fair and legal.

Отмечено, что полицейские, охраняющие общественный порядок в условиях военного положения, обязаны знать организацию и совокупность приемов и способов ведения деятельности в таких условиях, формы, методы и задачи работы полицейских, действующее законодательство, в частности о действиях полиции и других правоохранительных органов в условиях военного положения, быть информированными о решениях органов местного самоуправления по вопросам охраны общественного порядка. Военное положение требует от полицейских высокой профессиональной подготовки, их действия в этих условиях должны быть грамотными юридически, а деятельность справедливой и законной.
Keywords: Національна поліція України; забезпечення публічної безпеки і порядку; воєнний стан; National Police of Ukraine; ensuring public safety and order; martial law; Национальная полиция Украины; обеспечение публичной безопасности и порядка; военное положение