Настанови з накладення арешту на майно в кримінальному провадженні та передання його в управління уповноваженим органам: науково-практичний посібник - Цуцкірідзе, М. С.; Пчеліна, О. В.; Гайду, С. В.; Романюк, В. В.; Бурлака, В. В.; Романов, М. Ю.; Tsutskiridze, M. S.; Pchelina, O. V.; Haidu, S. V.; Romaniuk, V. V.; Burlaka, V. V.; Romanov, M. Yu.; et al. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2022)
У науково-практичному посібнику визначено терміни «накладення арешту», «управління арештованим майном», «майно», «рухоме та нерухоме майно», «активи», «електронні активи, одержані злочинним шляхом». Розглянуто нормативні підстави та процесуальний порядок накладення арешту на майно в кримінальному провадженні та передання його в управління уповноваженим органам. Визначено особливості тактики накладення арешту на майно в кримінальному провадженні, організації та реалізації управління арештованим майном. Здійснено аналіз міжнародного досвіду накладення арешту на майно в кримінальному провадженні та передання його в управління уповноваженим органам; запропоновано шляхи його впровадження в практичну діяльність вітчизняних органів досудового розслідування. Призначений для працівників органів досудового розслідування, оперативних працівників, працівників органів прокуратури, Агентства з розшуку та менеджменту активів, інших уповноважених органів, а також викладачів, науковців, курсантів, студентів, слухачів, ад’юнктів, аспірантів та докторантів.

The scientific and practical manual examines the regulatory grounds and the procedural procedure for seizing property in criminal proceedings and transferring it to the management of authorized bodies.

В научно-практическом пособии рассмотрены нормативные основания и процессуальный порядок наложения ареста на имущество в уголовном производстве и передача его в управление уполномоченным органам.
науково-практичний посібник
Keywords: кримінальне провадження; Україна; арешт; арешт на майно