Громадський контроль у нафтогазовому комплексі України: питання правової регламентації - Воронін, Я. Г.; Voronin, Ya. H. (Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер.: Юриспруденція. - 2014. - № 10-2, т. 1. - С. 87-90, 2014)
Обґрунтовано, що комплексного механізму, який визначав би предмет, суб’єктів і механізм здійснення громадського контролю в нафтогазовому комплексі України, у законодавстві України немає. Передбачені законодавством України права громадян у нафтогазовій галузі є певною мірою фрагментарними, не створюють єдиної чіткої системи та не забезпечують достатнього рівня інформування про стан справ у нафтогазовій галузі. Наголошено на необхідності внесення змін до законодавства України з метою закріплення дієвого механізму здійснення громадського контролю в нафтогазовому комплексі України.

The article substantiates that the complex mechanism that would determine the subject and the subjects of the mechanism of public control in the oil and gas sector in Ukraine, Ukrainian legislation does not provide. Provided by the legislation of Ukraine the rights of citizens in the oil and gas industry to some extent fragmented, do not create a single clear system and do not provide a sufficient level of information about the state of affairs in the oil and gas industry. The necessity of amending the legislation of Ukraine in order to secure an efficient mechanism of public control in the oil and gas sector of Ukraine.

Обосновано, что комплексного механизма, который определял бы предмет, субъектов и механизм осуществления общественного контроля в нефтегазовом комплексе Украины, в законодательстве Украины нет. Предусмотренные законодательством Украины права граждан в нефтегазовой отрасли в определенной мере являются фрагментарными, не создают единой четкой системы и не обеспечивают достаточный уровень информирования о состоянии дел в нефтегазовой отрасли. Отмечается необходимость внесения изменений в законодательство Украины с целью закрепления действенного механизма осуществления общественного контроля в нефтегазовом комплексе Украины.
Public control in the oil and gas sector Ukraine: issues of legal regulation
Общественный контроль в нефтегазовом комплексе Украины: вопросы правовой регламентации
Keywords: громадський контроль; нафтогазовий комплекс; паливно-енергетична система; правова регламентація; social control; oil and gas sector; fuel and energy system; legal regulation; общественный контроль; нефтегазовый комплекс; топливно-энергетическая система; правовая регламентация