Підстави класифікації судових експертиз - Щербаковський, М. Г.; Shcherbakovskyi, M. H.; Михайло Щербаковський (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 609-611, 2024)
Доведено, що критерієм (підставою) розмежування судових експертиз має бути спеціальний об’єкт дослідження. Саме спеціальний об’єкт вимагає використання певних методів (методик) дослідження, які обумовлюються спеціальними знаннями, що в цілому визначає умови вирішення поставленого перед експертом завдання.

It has been proven that the criterion (ground) for distinguishing forensic examinations should be a special object of research. It is the special object that requires the use of certain methods (methods) of research, which are determined by special knowledge, which generally determines the conditions for solving the task set before the expert.

Доказано, что критерием (основанием) разграничения судебных экспертиз должен являться специальный объект исследования. Именно специальный объект требует использования определенных методов (методик) исследования, которые обусловливаются специальными знаниями, что в целом определяет условия решения поставленной перед экспертом задачи.
Keywords: судові експертизи; forensic examinations; судебные экспертизы; класифікація; classification; классификация; спеціальний об’єкт; special object; специальный объект