Про врахування обману як способу вчинення злочину, передбаченого ст. 149 КК України - Лизогуб, Я. Г.; Lyzohub, Ya. G.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9824-0798 (Вісник Луганського інституту внутрішніх справ МВС України. – 2002. – № 1, 2002)
Стаття присвячена висвітленню такої ознаки вчинення злочину, передбаченого статтею 149 КК України, як обман. Автор показує важливість диференціації обманного вчинення торгівлі людьми і вчинення цього злочину без використання обману. Він наполягає на необхідності розмежування цих дій.

The paper is devoted to the interpretation of such sign of a crime, provided by article 149 of the Criminal code of Ukraine, as deception. The author shows the importance of the differentiation for deceitful committing of trade of human beings and committing of this crime without deception. He insists on a necessity to differentiate such activities.
Лизогуб, Я. Г. Про врахування обману як способу вчинення злочину, передбаченого ст. 149 КК України / Я. Г. Лизогуб // Вісник Луганського інституту внутрішніх справ МВС України. – 2002. – № 1
Keywords: кваліфікований склад; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Україна. Ukraine. Украина; торгівля людьми; обман