Теоретико-прикладні проблеми імплементації міжнародних стандартів у сфері охорони праці поліцейських в Україні - Бачинський, О. В.; Bachynskyi, O. V. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 2, т. 2, ч. 1. - С. 32-36, 2018)
У статті здійснено аналіз нормативно-правових актів, прийнятих такими міжнародними організаціями, як: Міжнародна організація праці, Європейський союз, НАТО, Рада Європи. Акцентовано увагу на тому, що Україна ратифікувала більшість міжнародних нормативно-правових актів, в яких закріплюються міжнародні стандарти у сфері охорони праці. При цьому вказано на проблеми, які заважають практичній реалізації цих стандартів. Обґрунтована доцільність розробки та прийняття загальнодержавної «Стратегії вдосконалення кадрової політики в органах Національної поліції України».

The article analyzes the normative legal acts adopted by such international organizations as the International Labor Organization, the European Union, NATO, the Council of Europe. Emphasis is placed on the fact that Ukraine has ratified most of the international legal acts, which enshrine international standards in the field of labor protection. At the same time, the problems that hinder the practical implementation of these standards are pointed out. The expediency of developing and adopting a nationwide "Strategy for Improving Personnel Policy in the National Police of Ukraine" is substantiated.

В статье проведен анализ нормативно-правовых актов, принятых такими международными организациями, как: Международная организация труда, Европейский союз, НАТО, Совет Европы. Акцентировано внимание на том, что Украина ратифицировала большинство международных нормативно правовых актов, в которых закрепляются международные стандарты в сфере охраны труда. При этом указано на проблемы, мешающие практической реализации этих стандартов. Обоснована целесообразность разработки и принятия общегосударственной «Стратегии усовершенствования кадровой политики в органах Национальной полиции Украины».
Keywords: міжнародні стандарти; імплементація; охорона праці; поліцейські; Національна поліція України; international standards; implementation; labor protection; police officers; National Police of Ukraine; международные стандарты; имплементация; охрана труда; полицейские; Национальная полиция Украины