Зміни в організації та основні аспекти діяльності міліції Української РСР у 1940 році - Греченко, В. А.; Grechenko, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6046-0178; Шевченко, А. Є.; Shevchenko, A. Ye.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-2663-9892; Шевченко, Д. А.; Shevchenko, D. A. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ України. - 2020. - № 3 (116). - С. 40-49, 2020)
З огляду на політичну та наукову актуальність теми, автори поставили завдання дослідити, якою була в зазначений період роль міліції, у чому полягали її стратегічні та поточні завдання. Саме 1940 рік було обрано для дослідження, оскільки він мав певні особливості, пов’язані зі змінами кордонів Української РСР і посиленням політичного напруження на міжнародній арені. У цій науковій розвідці автори відійшли від традиційного висвітлення діяльності міліції за напрямами , а керувалися передусім хронологічним принципом і схарактеризували основні напрями діяльності міліції протягом року.

Given the political and scientific relevance of the topic, the authors set the task to explore what was the role of the police during this period, what were its strategic and current tasks. The year 1940 was chosen for the study because it had certain features associated with changes in the borders of the Ukrainian SSR and increasing political tensions in the international arena. In this scientific investigation, the authors departed from the traditional coverage of police activities by areas, and were guided primarily by the chronological principle and described the main activities of the police during the year.

Учитывая политическую и научную актуальность темы, авторы поставили задачу исследовать, какой была в указанный период роль милиции, в чем заключались ее стратегические и текущие задачи. Именно 1940 был выбран для исследования, поскольку он имел определенные особенности, связанные с изменениями границ Украинской ССР и усилением политического напряжения на международной арене. В этой научной разведке авторы отошли от традиционного освещения деятельности милиции по направлениям, а руководствовались прежде всего хронологическим принципом и охарактеризовали основные направления деятельности милиции в течение года.
Changes in the Organization and Main Aspects of Activity of the Militia of the Ukrainian Soviet Socialist Republic in 1940
Греченко, В. А. Зміни в організації та основні аспекти діяльності міліції Української РСР у 1940 році / Греченко В. А., Шевченко А. Є., Шевченко Д. А. // Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ України. - 2020. - № 3 (116). - С. 40-49. - doi: https://doi.org/10.33270/01201163.40.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; міліція; милиция; militia; 1940; НКВС; НКВД; Народний комісаріат внутрішніх справ; Народный комиссариат внутренних дел; People's Commissariat of Internal Affairs; ДАІ; ГАИ; Державна автомобільна інспекція; Государственная автомобильная инспекция; State Automobile Inspectorate; охорона громадського порядку; охрана общественного порядка; protection of public order; протидія злочинності; противодействие преступности; crime prevention