Інформаційна система забезпечення розслідування злочинів - Ковтун, В. О.; Kovtun, V. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1263-5970; Клімушин, П. С.; Klimushyn, P. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1020-9399 (Застосування інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів : зб. матеріалів кругл. столу (м. Харків, 9 груд. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 44-47., 2020)
Зазначено, що формування інформаційних систем для інформаційного забезпечення правоохоронної діяльності на підставі криміналістичної характеристики злочинів можуть сприяти ефективності розкриття та розслідування злочинів. Разом з тим слід зазначити, що ефективність інформаційного забезпечення буде залежати від повноти збору, якості обробки, належності зберігання, пошуку та оперативності отримання інформації, а крім того потребує окремого нормативного врегулювання. Отмечено, что формирование информационных систем для информационного обеспечения правоохранительной деятельности на основании криминалистической характеристики преступлений могут способствовать эффективности раскрытия и расследования преступлений. Вместе с тем следует отметить, что эффективность информационного обеспечения будет зависеть от полноты сбора, качества обработки, принадлежности хранения, поиска и оперативности получения информации, а кроме того, требует отдельного нормативного урегулирования. It is noted that the formation of information systems for information support of law enforcement activities based on the forensic characteristics of crimes can contribute to the effectiveness of the detection and investigation of crimes. At the same time, it should be noted that the effectiveness of information support will depend on the completeness of the collection, the quality of processing, the ownership of storage, retrieval and the speed of obtaining information, and in addition, it requires a separate regulatory settlement.
Ковтун В. О. Інформаційна система забезпечення розслідування злочинів / В. О. Ковтун, П. С. Клімушин // Застосування інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів : зб. матеріалів кругл. столу (м. Харків, 9 груд. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 44-47.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; розслідування злочинів; расследование преступлений; investigation of crimes; інформаційна система; информационная система; Information system; інформаційне забезпечення; информационное обеспечение; Information support; інформаційні технології; информационные технологии; information technology; класифікація інформації; классификация информации; information classification; кодування інформації; кодирование информации; information encoding; технічні засоби; технические средства; technical means; криміналістична характеристика злочинів; криминалистическая характеристика преступлений; forensic characterization of crimes