Актуальні питання вдосконалення законодавства у сфері протидії кіберзлочинності - Косиця, О. О.; Kosytsia, O. O. (Jurnalul juridic national: teorie şi practică. – № 2 (24). – 2017. – С. 81-84, 2017)
Статтю присвячено дослідженню нормативно-правових актів, які регламентують організаційні засади протидії кіберзлочинності в Україні, висвітленню актуальних і проблемних питань, які потребують подальшого наукового осмислення та вирішення на законодавчому і практичному рівнях. Окреслено доцільність прийняття окремого закону, який би визначав засади кібербезпеки в державі, національну систему протидії кіберправопорушенням, крім того окрему увагу варто приділяти гармонізації нормативних документів у сфері забезпечення кібербезпеки та інформаційної безпеки. З метою систематизації законодавство про кримінальну відповідальність необхідно привести до єдиних формулювань диспозиції та кваліфікуючих ознак статей Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за злочини, які можливо вчинити з використанням комп’ютерних систем та інформаційно-комунікаційних мереж. The article deals with the research of normative legal acts that regulate organizational principles of counteraction to сybercrime in Ukraine, examination of problem questions that require further scientific understanding and solving the legislative and practical levels. The author outlines the advisability of adopting a special law that would define the principles of cybersecurity in the country, a national system for combating cybercrime and also pays particular attention to the harmonization of the normative documents in the field of cybersecurity and information security. For giving the system a legislation over about criminal responsibility must be brought to only formulations of disposition and characterizing signs of the articles of Criminal Code of Ukraine, that envisage responsibility for crimes that it may be to accomplish with the use of the computer systems and of informative communication networks
Topical issues of improving legislation in the field of combating cybercrime
Актуальные вопросы совершенствования законодательства в сфере противодействия киберпреступности
Косиця О. О. Актуальні питання вдосконалення законодавства у сфері протидії кіберзлочинності / О. О. Косиця // Jurnalul juridic national: teorie şi practică. – № 2 (24). – 2017. – С. 81-84 ( Молдова)
Keywords: протидія правопорушенням; противодействие правонарушениям; cybercrime; кіберзлочинність; кіберполіція; кібербезпека; інформаційна безпека; киберпреступность; киберполиция; кибербезопасность; информационная безопасность; cyberpolice; counteraction to crime; cybersecurity; information security