Загальні принципи юридичного процесу - Слинько, Д. В.; Slynko, D. V.; Дмитро Слинько (Порівняльно-аналітичне право. – 2019. – № 1. – С. 49-53, 2019)
У статті проводиться теоретичне дослідження загальних принципів юридичного процесу. Здійснюється аналіз юридичної літератури та відповідного нормативно-правового матеріалу. Принципи юридичного процесу визначаються як найбільш узагальнені правові вимоги, що мають відправне значення, безпосередньо відображають пізнані закономірності, визначають напрями практичних дій залучених до їх реалізації суб’єктів юридичного процесу. Надається характеристика різновидів загальних принципів юридичного процесу.

The article deals with theoretical study of the general principles of the legal process. An analysis of legal literature and relevant normative legal material is carried out. Principles of the legal process are defned as the most generalized legal requirements that are of initial importance, directly reﬂect the recognized laws, determine the directions of practical actions involved in the implementation of legal process subjects. The characteristic of varieties of general principles of the legal process is given.

В статье проводится теоретическое исследование общих принципов юридического процесса. Осуществляется анализ юридической литературы и соответствующего нормативно-правового материала. Под принципами юридического процесса подразумеваются наиболее обобщенные правовые требования, которые имеют отправное значение, непосредственно отражают установленные закономерности и определяют направления практических действий вовлеченных в их реализацию субъектов юридического процесса. Дается характеристика разновидностей общих принципов юридического процесса.
General principles of legal process
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; юридичний процес; процесуальна діяльність; принципи права; принципи юридичного процесу; юридический процесс; процессуальная деятельность; принципы права; принципы юридического процесса; legal process; procedural activity; principles of law; principles of legal process; general principles of legal process