Соціальна адаптація засуджених жінок як одна зі складових їх ресоціалізації - Голубнича, М. І.; Holubnycha, M. I. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 43-45, 2023)
Відзначено, що ресоціалізація засуджених жінок — це процес, спрямований на їхнє повернення в суспільство після перебування у в’язниці, забезпечення їхньої успішної адаптації та уникнення повторної злочинності. Цей процес включає в себе різноманітні аспекти, які спрямовані на підтримку, навчання та розвиток особистості засудженої жінки.

It was noted that the resocialization of convicted women is a process aimed at their return to society after being in prison, ensuring their successful adaptation and avoiding repeated crime. This process includes various aspects aimed at the support, training and development of the personality of the convicted woman.

Отмечено, что ресоциализация осужденных женщин – это процесс, направленный на их возвращение в общество после пребывания в тюрьме, обеспечение их успешной адаптации и избегание повторной преступности. Этот процесс включает в себя различные аспекты, направленные на поддержку, обучение и развитие личности осужденной женщины.
Keywords: соціальна адаптація; social adaptation; социальная адаптация; засуджені жінки; convicted women; осужденные женщины; ресоціалізація; resocialization; ресоциализация