Загальнотеоретична характеристика корупції як соціального і правового явища - Бездольний, М. Ю.; Bezdolnyi, M. Yu. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. – Вип. 45. – С. 36-41, 2009)
Уточнено термінологічний апарат, схарактеризовано історичний досвід протидії корупції, визначено фактори (причини та умови), які сприяють поширенню корупції, а також сформульовано загальне поняття корупції як соціального і правового явища. Terminological mechanism is specified, historical experience of corruption counteraction is characterized, factors (reasons and conditions) that assist corruption spreading are defined, general notion of corruption as a social and legal phenomenon is formulated. Уточнено терминологический аппарат, охарактеризован исторический опыт противодействия коррупции, определяются факторы (причины и условия), которые оказывают содействие распространению коррупции, а также формулируется общее понятие коррупции как социального и правового явления.
General theoretical characteristics of corruption as a social and legal phenomenon
Общетеоретическая характеристика коррупции как социального и правового явления
Бездольний, М. Ю. Загальнотеоретична характеристика корупції як соціального і правового явища / М. Ю. Бездольний // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. – Вип. 45. – С. 36-41.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; корупція; коррупция; corruption; протидія корупції; противодействие коррупции; counteraction to corruption; історичний досвід; исторический опыт; historical experience; фактори поширення корупції; факторы распространения коррупции; factors spreading corruption