Генезис законодавства за незаконне проведення аборту - Черевко, К. О.; Cherevko, K. O.; Кирило Черевко (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2013. - Вип. 16. - С. 162-165, 2013)
Досліджено історію виникнення та розвитку проблеми абортів, а також особливості кримінальної відповідальності та кваліфікації за незаконне проведення абортів у деяких країнах. Детально проведено аналіз законодавства Української РСР щодо абортів.

In this paper a study of the history and development of the abortion issue, and especially the criminal responsibility and qualifications for illegal abortion in some countries. Conducted a detailed analysis of the law on abortion Ukrainian SSR.
Keywords: аборт; генезис законодавства; незаконний аборт; кримінальна відповідальність; abortion; illegal abortion; genesis of the legislation; criminal liability; генезис законодательства; незаконный аборт; уголовная ответственность