Види та правовий статус осіб, які беруть участь у справах про господарські адміністративні правопорушення - Салманова, О. Ю.; Salmanova, O. Y.; Olena Salmanova (Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія: Право. – Ужгород: Видавничий дім «Гельветика», 2014. – Вип. 24. Т. 2. – С. 147–150, 2014)
У статті визначено співвідношення понять «учасники провадження» та «суб’єкти провадження». Запропоновано класифікацію учасників провадження, охарактеризовано їх правовий статус. Запропоновано заходи з удосконалення правового статусу осіб, які беруть участь у справах про господарські адміністративні правопорушення. Обґрунтовано, що правовий статус осіб, які беруть участь у справах про господарські адміністративні правопорушення, потребує внесення суттєвих змін та доповнень до адміністративного законодавства, спрямованих на забезпечення справедливого правового становища різних груп учасників адміністративних проваджень.

The article defies the relationship between the concepts «participants of the proceedings» and «agents of the proceedings». The classifiation of the participants of the proceedings described their legal status. The measures to improve the legal status of persons involved in cases of economic administrative offenses. Proved that the legal status of persons involved in cases of administrative offenses business requires any signifiant amendments to administrative law to ensure fair legal status of different groups of participants in administrative proceedings.

В статье определено соотношение понятий «участники производства» и «субъекты производства». Предложена классификация участников производства, охарактеризован их правовой статус. Предложены меры по совершенствованию правового статуса лиц, участвующих в делах о хозяйственных административных правонарушениях. Обосновано, что правовой статус лиц, участвующих в делах о хозяйственных административных правонарушениях, требует внесения существенных изменений и дополнений в административное законодательство, направленных на обеспечение справедливого правового положения различных групп участников административных производств.
Types and legal status of persons involved in cases of economic administrative offenses
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративна відповідальність; потерпілий; господарське адміністративне правопорушення; учасники провадження; administrative responsibility; victim; commercial administrative offense; participants of the proceedings; административная ответственность; потерпевший; хозяйственные административные правонарушения; участники производства